woensdag 5 januari 2011

Fascinerende thriller Memento op België: Canvas-tv

Briljant gemaakte film
Christopher Nolan.
Het tweede Belgische, Nederlandstalige televisienet Canvas biedt op woensdag 5 januari de gelegenheid om de uiterst spannende rolprent Memento uit 2000 van de Brits-Amerikaanse regisseur Christopher Nolan (geb. 1970) (opnieuw) te zien. Daarin treden, in de voornaamste rollen op: Guy Pearce, Carrie-Ann Moss, Joe Pantolliano en Mark Boone junior.
Leonard Shelby — een personage dat wordt ingevuld door Guy Pearce — lijdt aan amnesie sedert hij heeft moeten toezien hoe zijn echtgenote werd verkacht en vermoord. In de situtie van zijn geheugenverlies stuurt hij zichzelf polaroid foto's, briefjes en kattenbelletjes — soms inde vorm van tatoeage op zijn lichaam — die moeten fungeren als geheugensteun bij zijn zoektocht naar de moordenaars aan de ene kant en zijn eigen verleden anderzijds.

Acteur Guy Pearce.
Ongebreidelde aandacht vereist
Kenners van deze rolprent adviseren, en niet ten onrechte, om deze meermaals te bekijken, aangezien de aandacht geen moment kan verslappen zonder dat dit gevolgen heeft voor het begrijpen van de handeling. Dat komt in eerste instantie doordat het verhaal omgekeerd chronologisch wordt verteld, geheel in overeenstemming met datgene wat de protagonist ondergaat.
De film wordt woensdag door Canvas-tv uitgezonden tussen 20:40 en 22:30 uur.

Geen opmerkingen: