dinsdag 24 juni 2008

Film naar Guy de Maupassants roman Bel Ami in de nacht van dinsdag op woensdag op ARD/Das Erste

Coproductie
In de nacht van dinsdag 24 juni op woensdag 25 juni presenteert de publieke Duitse zendgemachtigde ARD/Das Erste — tussen 00:35 uur en 03:35 uur — de Duits–Italiaanse coproductie Bel Ami — Liebling der Frauen uit, met de Italiaanse titel L'uomo che piaceva alle donne — Bel Ami. Het is een film uit 2001 van regisseur Massimo Spano, naar het eerste boek met een 'volle lengte', van Guy de Maupassant (1850-1893): de roman Bel Ami die in 1885 in Frankrijk is uitgekomen.
De rol van Bel Ami komt voor rekening van de Duitse acteur Hardy Krüger junior (geb. 1948), die — evenals zijn gelijknamige, thans 80-jarige vader in de dagen van weleer — zelf ook zeer geliefd is bij (overigens niet alleen) de vrouwen. Hij lijkt weliswaar veel op zijn vader in jongere jaren, maar hij heeft iets minder hard-mannelijks dan senior indertijd, maar dat heeft ongetwijfeld mede te maken met de ontwikkeling van het verschijnsel man en de daarbij behorende maatschappelijke parafernalia. De andere hoofdrollen zijn gegeven aan Vittoria Belvedere, Giuliano Gemma en Gila von Weitershausen.
De jongeman die als protagonist deze geschiedenis 'draagt', is werkzaam als assistent in een kunstacademie, en zeer geliefd bij vrouwen, maar hij schenkt volstrekt geen aandacht aan de moeder van zijn kind. De roman van Guy de Maupassant is voor deze film aangepast door Sergio Donati en Carotta Ercolino. Er is sprake van een (de zoveelste) vrije bewerking van Maupassants roman, die overigens tevens een satire inhoudt.
Voor meer gegevens over deze film — die normaalgesproken in twee delen wordt uitgezonden, doch in dit geval alleen wordt onderbroken door de Tagesschau (tussen 02:00 en 02:05 uur) — kan men terecht op cinema nl.
____________
Afbeeldingen
1. Auteur van Bel Ami: Guy de Maupassant.
2. Hardy Krüger junior met Gila von Weitershausen, als moeder en zoon De Rooy.

Geen opmerkingen: