vrijdag 17 september 2010

Het regiedebuut van Robert de Niro op België Eén

A Bronx Tale
De Amerikaanse speelfilm uit 1993 The Bronx Tale is gebaseerd op een autobiografisch toneelstuk van Chazz Palminteri (geboren 1952). De acteur schreef zelf het scenario voor de rolprent waarmee Robert de Niro (geboren 1943) als regisseur debuteerde.
De handeling speelt zich af in de jaren zestig van de afgelopen eeuw: een integere buschauffeur doet er alles aan om zijn zoontje Calogero buiten het bereik te houden van maffiosi, maar dat wordt bemoeilijkt door het feit dat de criminelen in kwestie in de directe omgeving van zijn woonplek hun stamcafé hebben.
Dit regiedebuut van Robert de Niro biedt een geloofwaardig beeld van de periode in kwestie, die alweer bijna een halve eeuw achter ons ligt. De begeleidende filmmuziek is ook uit dat tijperk.

Chazz Palminteri vertolkt de hoofdrol in deze film, die zich voornamelijk in Brooklyn en Queens is opgenomen. De regisseur zien we voorts ook nog in een rol binnen de film. Daarnaast zien we Francis Capra (geboren 1983) en Lillo Brancato (geboren in 1976).
Het is ndrukwekkend om te zien hoeveel tal van Britse groene en rode, wapens

A Bronx Tale wordt op vrijdagavond via de Nederlandstalig verzonden 
____________
Afbeeldingen
1. Acteur en regisseur Robert de Niro in 2008. (Foto genomen in 2008.)
2. Acteur en auteur Chazz Palminteri. (Foto genomen tijdens het Filmfestival van Tribeka.

Geen opmerkingen: