donderdag 1 september 2011

Franse film Plein sud diverse keren op TV5 Monde

Omniseksualiteit voorop
In een krakkemikkige stationcar uit de jaren zeventig zijn vier mensen ─ die allen aanspraak maken op de kwalificatie verdoolde ─ onderweg zuidwaarts. In die entourage doen de vier meer kennis en ervaring op; voor de ene persoon staat daarbij kalverliefde voorop, voor een tweede is dat het moederschap. Een derde van hen ondergaat homoseksuele gevoelens.
Actrice Léa Seydoux.
De Belgische acteur Yannick Renier (*1975) ─ zo'n man die niet alleen voor massa's vrouwen aantrekkelijk is, maar tevens voor een groot aantal vertegenwoordigers van zijn eigen geslacht ─ speelt de rol van de zenventwintig jaar oude bestuurder van de stationcar; naast hem zit een lifter. Achterin bevinden zich een meisje en haar broer, gespeeld door respectievelijk Léa Seydoux en Théo Frilet.
In deze Franse rolprent, Plein sud, uit 2008, geregisseerd door Sébastien Lifshitz komen, net als in zijn andere speelfilms, zogenoemde omniseksuele thema's voor. Lifshitz is een man met een geïntensiveerd gevoel voor detail, en dat komt nu ook weer in Plein sud
 goed uit de verf. Het tempo mag dan af en toe wat traag lijken, de verwikkelingen doen zich in een snel tempo voor.

Uitzendingen
Plein sud wordt vertoond door TV5 Monde, op donderdag 1 september, tussen 21:00 uur en 23:00 uur. Herhalingen zijn te zien, op dezelfde Franstalige zender, op zondag 4 september,
vanaf 23:45 uur, tot 01:15 uur in de nacht op maandag 5 september. Ook in de vroege avonduren van dinsdag 6 september staat deze speelfilm nogmaals op het programma: dan tussen 18:35 uur en 20:00 uur.

Geen opmerkingen: