woensdag 8 juni 2011

Cassandra's Dream van Woody Allen op Canvas-tv

Regisseur Woody Allen
In Engeland opgenomen
De als misdaadthriller omschreven speelfilm Cassandra's Dream, uit 2007, van Woody Allen, wordt op woendag 8 juni ─ tussen 20:40 uur en 22:25 uur ─ uitgezonden door het tweede Nederlandstalige, Belgische televisienet Canvas.
Bekende acteurs komen we tegen in deze rolprent, die echter niet te boek staat als behorend tot de beste van Woody Allen. Ewan McGregor en Colin Farrell spelen twee broers, een restauranthouder en een atomonteur, sprekend met een Cockney-accent, die dromen van een betere toekomst, vooral omdat beiden dringend geld nodig hebben. Het lijkt er even op dat ze daarop een goede kans maken als hun oom ─ een rol die wordt ingevuld door Tom Wilkinson ─ hen opzoekt en daarin kan voorzien; maar daar moeten ze wel iets voor terug doen, en dat is iets crimineels.
De rolprent vormt het derde onderdeel van een trits films die Woody Allen (geboren 1935) heeft opgenomen in Engeland. Na Matchpoint (2005) en Scoop (2006) is de derde in de reeks niet de beste. Toch oefent alles wat deze regisseur heeft gerealiseerd, een zekere fascinatie uit.

Geen opmerkingen: