zaterdag 1 januari 2011

Die slimme Sherlock Holmes combineert opnieuw

Rupert Everett is de superspeurder
Sherlock Homes in de verfilming uit
2004 van de zaak met de zijden kous,
door Simon Cellan Jones.
Als het lijk van een jongedame uit de Theems wordt opgehaald, denkt de politie dat het bij die dode om een prostituee gaat. Zodra de wereldvermaarde speurder — die zijn onderkomen in de Londense Bakerstreet heeft: Sherlock Holmes — verneemt dat die dode een zijden kous in de keel bleek te hebben, denkt de detective dat het om een vrouw van stand gaat. En derhalve onderneemt deze topspeurder een eigen onderzoek, traditiegetrouw ondersteund door zijn vriend en rechterhand Dr. John Watson.
In 2004 heeft regisseur Simon Cellan Jones dit mysterie uit de omvangrijke reeks Sherlock Holmes-avonturen — bijeengebracht door de schrijver ervan, Sir Arthur Conan Doyle (1859-1930)  verfilmd als Sherlock Holmes and the case of the silk stocking, met Rupert Everett als Sherlock Holmes en Ian Hart als Dr. Watson. Verder zien we Nicholas Palisser in die rolprent.

Canvas-televisie — het tweede Belgische, Nederlandstalige beeld- en geluidnet — zendt de film uit op zaterdag 1 januari, tussen 20:40 uur en 22:20 uur.

Geen opmerkingen: